???????? ????طرز تهیه 7 غذای فرنگی در فر؛ رازهای خوشمزگی آن

به گزارش فروشگاه کامپیوتر، آیا برایتان پیش آمده که از غذاهای تکراری و سنتی ایرانی برای تهیه ناهار یا شام خسته شده باشید و بخواهید غذاهای فرنگی در فر را امتحان کنید؟ سوفله، گراتن، پات پای و کالزونه جز غذاهای فرنگی در فر هستند که بسیار راحت آماده شده و در فر (oven) تهیه می شوند. سوفله و گراتن دو غذای فرانسوی (french foods) هستند که در کشورهای دیگه هم بسیار پرطرفدار هستند و هر دو در ظرف نسوز در فر پخته می شوند.

???????? ????طرز تهیه 7 غذای فرنگی در فر؛ رازهای خوشمزگی آن

تفاوت سوفله و گراتن در این است که مایه درونی گراتن بیشتر است و رویه آن را با پنیر پیتزای رنده شده می پوشانند تا در اثر گرما و حرارت فر برشته گردد. در ادامه شما را با طرز تهیه چند نوع سوفله، پات پای، کالزونه و گراتن آشنا می کنم. اگر تا به حال سوفله درست نکردید، وقت آن رسیده که دست کم یک بار آن را امتحان کنید. مطمئن باشید اصلا سخت نیست. تنها وسیله تخصصی مورد احتیاج، یک قالب دیواره صاف سوفله و یک همزن برقی برای زدن سفیده تخم مرغ است. سوفله (Soufflé) در زبان فرانسوی به معنای پف کردن است. در اثر زدن سفیده تخم مرغ، حباب هایی از هوا فراوری می گردد که در اثر حرارت بزرگ تر می شوند. دیواره صاف قالب سوفله، امکان پف کردن و زیباتر شدن ظاهر سوفله را فراهم می نماید.

آشنایی با انواع پنیر

1- سوفله پنیر:

این دستور تهیه سوفله پنیر ساده است که در صورت تمایل، مواد دیگری را هم می توانید به این غذای فرنگی در فر اضافه کنید؛ مثلاً اسفناج، گوشت گوساله و… را به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه نموده و سپس با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید. پخت این سوفله 45 دقیقه تا 1 ساعت طول می کشد و با اندازه مواد زیر برای 3 الی 4 نفر سوفله داریم.

مواد لازم برای تهیه سوفله پنیر:
کره3 ق غ خوری
شیر هم دمای اتاق 1 فنجان
تخم مرغ5 عدد که زرده و سفیده آن ها را باید جدا کنید
پنیر پیتزا3.4 فنجان
نمک1 ق چ خوری
فلفل سیاه 1.2 ق چ خوری
آرد3 ق غ خوری

طرز تهیه سوفله پنیر:

ابتدا فر را در دمای 180درجه سانتی گراد گرم نموده و قالب 2 لیتری سوفله را چرب کنید. سپس در ماهیتابه کره را با حرارت میانه ذوب کنید. پس از ذوب کره، آرد را اضافه نموده، هم بزنید تا کره، جذب آرد گردد. هم زدن را تا 1 دقیقه ادامه دهید.

این کار به رفع شدن بوی خامی آرد یاری می نماید. اگر رنگ آرد کمی قهوه ای شد، نگران نشوید.

شیر را کم کم اضافه نموده و مرتب هم بزنید. در صورت گلوله گلوله شدن مخلوط، هم زدن را 2 دقیقه دیگر ادامه داده تا مخلوط صاف گردد و شیر غلیظ گردد. ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و زرده ها، پنیر، نمک و فلفل را اضافه نموده و هم بزنید و بعد از آن مخلوط را کنار گذاشته. در یک کاسه بزرگ، سفیده های تخم مرغ را با کمی نمک، به وسیله همزن خوب بزنید تا کاملاً فرم بگیرد. تقریباً 1.4 سفیده تخم مرغ را به پنیر اضافه نموده و هم زده تا سبک و پفکی گردد. بقیه سفیده را هم با حرکات دورانی لیسک، زیر و رو کنید. در آخر سوفله را به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت در فر بپزید تا پف کند و وقتی خلال دندان را در مرکز سوفله فرو کردید، نباید چیزی به آن بچسبد.

این غذا به ازای هر نفر 308 کالری دارد.

نکات لازم برای پخت یک سوفله خوشمزه:

  1. پف سوفله، پس از خروج از فر و 10 تا 15 دقیقه ماندن در محیط، تا اندازه ای کمتر می گردد، اما طعم خود را همچنان حفظ می نماید.
  2. سوفله آماده پخت را تا 2 ساعت قبل از پخت هم می توانید در یخچال نگه دارید.
  3. قالب را حتما خوب چرب کنید؛ چون در غیر این صورت، سوفله به آن می چسبد.
  4. علاوه بر چرب کردن قالب، اندازهی آرد یا پودر نان هم داخل قالب بپاشید.
  5. وقتی زرده تخم مرغ و پنیر را با هم می زنید، پنیر کاملاً مخلوط نشده و کمی گلوله گلوله می ماند که جای نگرانی نیست.
  6. مقادیر مشخص شده در دستور پخت سوفله را فقط زمانی دو برابر کنید که قصد استفاده از دو عدد قالب سوفله را دارید. در غیر این صورت مایه سوفله سرریز شده و داخل فر کثیف می گردد.

2- چیکن پات پای:

پات پای، مخلوطی از ترکیبات پای گوشت است که در قابلمه پخته می گردد. سبزیجات و گوشت دلخواهتان را مخلوط نموده و سس خوش طعمی هم برای آن بپزید. خمیر رویه برشته می گردد و یک غذای فرنگی در فر خوشمزه با مواد پر کننده لذیذ، حاضر و آماده، روی میز خواهد آمد.

گوشت مرغ، سبزیجات معطر و سس غلیظ با کمی چاشنی رزماری طعمی بسیار خوشمزه دارد. با استفاده از خمیر هزارلا رویه غذا را آماده می کنید. پخت این غذا 45 دقیقه تا 1 ساعت طول می کشد و با اندازه مواد زیر برای 4 تا 6 نفر پات پای داریم.

مواد لازم برای تهیه چیکن پات پای:
کره 1.2 فنجان
آرد 1.2 فنجان
نخودفرنگی1.2 فنجان
ذرت1.2 فنجان
رزماری1 ق چ خوری
روغن زیتون 1 ق غ خوری
پیاز میانه، نگینی خردشده1 عدد
سیر له شده1 حبه
هویج بدون پوست با برش های طولی3 عدد
کرفس نگینی خردشده2 شاخه کوچک
سیب زمینی کوچک خردشده1 عدد
سینه مرغ پخته و رشته رشته شده2 فنجان
ماست رقیق کم چرب1 و 1.2 پیمانه
آب مرغ2 فنجان
فلفل سیاه1 ق چ خوری
نمک 1 ق چ خوری
خمیر هزارلا 1 ورق

طرز تهیه چیکن پات پای:

فر را در دمای 190 درجه سانتی گراد گرم کنید. کره را در قابلمه بزرگی، روی حرارت میانه ذوب کنید. آرد را به کره اضافه نموده و با همزن دستی به مدت 1 دقیقه بزنید تا آرد کمی قهوه ای گردد و بعد زیر قابلمه را خاموش کنید. ماست را به آرامی در قابلمه ریخته و آب مرغ را به آن اضافه کنید. مخلوط را مرتب هم بزنید تا صاف و یکدست گردد. سپس به مدت 5 دقیقه روی حرارت میانه گذاشته و هم بزنید تا کم کم غلیظ گردد.

در ظرف دیگری روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار داده. سپس پیاز، هویج، کرفس، سیر و سیب زمینی را اضافه نموده و 5 دقیقه گاهی هم بزنید تا پیازها نرم شوند (هویج و کرفس هنوز سفت هستند). در قابلمه ای به گنجایش 3 تا 4 لیتر مرغ، نخودفرنگی، ذرت، رزماری، نمک و فلفل را با سبزیجات درون قابلمه اول مخلوط نموده. سپس سس غلیظ شده را روی مخلوط مرغ بریزید و هم بزنید. خمیر هزارلا را به اندازه دهانه قابلمه و با 5 سانتی متر اضافه از هر طرف برش بزنید. لبه اضافی خمیر به ثابت ماندن رویه یاری می نماید. روی قابلمه را با خمیر بپوشانید و به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزید تا خمیر قهوه ای گردد.

این غذا به ازای هر نفر 636 کالری دارد.

3- پات پای گوشت گوساله و سیب زمینی:

این غذا مانند خوراک گوشت گوساله است که در فر پخته می گردد. در این پات پای به جای خمیر از برش های سیب زمینی برای روی غذا استفاده می گردد و راز نرم شدن گوشت، در پخت آرام آن است. پخت این غذا 1 ساعت و 30 دقیقه طول می کشد و با اندازه مواد زیر برای 8 تا 10 نفر پات پای داریم که یک غذای فرنگی در فر بسیار محبوب است.

پات پای گوشت گوساله و سیب زمینی:
روغن گیاهی1.4 فنجان
گوشت گردن گوساله750 گرم که تکه های 1 و نیم سانتی متری است
پیاز میانه خردشده1 عدد
کرفس خردشده 1.2 فنجان
هویج میانه حلقه حلقه به ضخامت نیم سانتی متر 2 عدد
سرکه قرمز1 فنجان
آب گوشت یا آب ساده 2 فنجان
نشاسته ذرت 3 ق غ خوری
آب سرد3 ق غ خوری
نخودفرنگی 1.2 فنجان
ذرت1.2 فنجان
لوبیا سبز1.2 فنجان
فلفل سیاها ق چ خوری
نمک 1 ق چ خوری
سیب زمینی بزرگ بدون پوست و برش هایی به ضخامت 1 و نیم سانتی متر 2 عدد

طرز تهیه پات پای گوشت و سیب زمینی:

فر را از قبل در دمای 150 درجه سانتی گراد گرم کنید. سپس روغن را در قابلمه چدنی روی حرارت میانه گرم کنید. تکه های گوشت را یکی یکی در روغن انداخته و 3 دقیقه تفت دهید تا قهوه ای شوند. پس از سرخ شدن گوشت ها، آن ها را از قابلمه خارج کنید. پیاز، کرفس و هویج را در همان قابلمه به مدت 7 دقیقه روی حرارت میانه بپزید تا کمی نرم شوند.

سپس آب گوشت و سرکه قرمز را به آن ها اضافه کنید. نشاسته ذرت را در آب سرد حل کنید. مخلوط نشاسته را به آرامی به مخلوط آب گوشت اضافه نموده و جوش بیاورید؛ سپس حرارت را کم کنید و مخلوط را به مدت 4 تا 5 دقیقه هم بزنید تا غلیظ گردد. گوشت، نخودفرنگی، ذرت، لوبیا سبز، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید. حلقه های سیب زمینی را روی مخلوط گوشت بچینید، در قابلمه را ببندید و به مدت 45 دقیقه در فر بپزید. سپس در قابلمه را برداشته و پخت را 45 دقیقه دیگر ادامه دهید.

این غذا به ازای هر نفر 285 کالری دارد.

نکته: بهتر است غذا را در قابلمه ای با قابلیت استفاده هم روی اجاق گاز و هم داخل فر، پخته گردد. در غیر این صورت طبق همین دستور پخت و در هر دیگ و قابلمه مناسب بپزید. به این شرط که قبل از قراردادن غذا داخل فر، آن را داخل ظرف چدنی یا پیرکس 3 تا 4 لیتری منتقل کنید.

4- کالزونه:

یکی از پر طرفدارترین غذاهای ایتالیایی و در واقع نوعی پیتزاست که مواد پر کننده را در مرکز خمیر می ریزند، یک طرف خمیر روی طرف دیگر تا می خورد و لبه آن با دست چین داده و بسته می گردد و بسیار لذیذ است. پخت این غذای فرنگی در فر 20 تا 30 دقیقه طول می کشد و با اندازه مواد زیر برای 6 تا 8 نفر مناسب است.

مواد لازم برای تهیه کالزونه:
پنیر موزارلا رنده شده 1 فنجان
پنیر پارمزان رنده شده1.4 فنجان
تخم مرغ2 عدد
کلم بروکلی خردشده300 گرم
خمیر پیتزای خانگی یا آماده 500 گرم
سس پستو 1.4 فنجان
سیر ریزشده1 حبه
فلفل سیاه1 ق چ خوری
نمک 1 ق چ خوری

طرز تهیه کالزونه:

فر را از قبل در دمای 220 درجه سانتی گراد گرم کنید. تمام مواد را به جز خمیر پیتزا در کاسه ای ریخته و با هم مخلوط کنید. خمیر پیتزا را به 6 تا 8 قسمت تقسیم نموده و هر قسمت را روی سطحی که کمی آردپاشی شده، به صورت دایره هایی به ضخامت نیم سانتی متر باز کنید. مواد داخل کالزونه را به طور مساوی در مرکز دایره ها قرار دهید. لبه خمیر را از یک طرف کشیده و روی لبه دیگر تا کنید. لبه را با انگشت چین داده و ببندید. کالزونه ها را در سینی فر به مدت 20 تا 30 دقیقه گذاشته تا بپزند.

این غذا به ازای هر نفر 441 کالری دارد.

نکته: می توانید در صورت تمایل مواد زیر را به خمیرتان اضافه کنید:

کدو، قارچ، سیر، پیاز تفت داده، اسفناج بخارپز، (کالباس) ژامبون رشته رشته، سوسیس پخته، سینه مرغ پخته و رشته رشته شده و…. و در صورت تمایل می توانید سس پستو را حذف کنید.

5- گراتن سیب زمینی و قارچ:

گراتنی بسیار خوشمزه که یک غذای فرنگی در فر خوشمزه و انتخابی عالی برای دورهمی هایتان می تواند باشد. با اندازه مواد زیر برای 5-6 نفر گراتن دارید.

مواد لازم برای تهیه گراتن سیب زمینی و قارچ:
سیب زمینی پوست گرفته و ورقه ورقه شده0.5 کیلوگرم
سیر کوبیده1-2 حبه
قارچ ورقه ورقه شده250 گرم
پنیر پیتزا1 پیمانه
شیر 2 پیمانه
کره به اندازه لازم
نمکبه اندازه لازم
فلفلبه اندازه لازم

طرز تهیه گراتن سیب زمینی و قارچ:

ابتدا فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سپس کره را داخل ظرف مورد نظرتان ریخته و ته ظرف را چرب کنید. نیمی از سیب زمینی را داخل ظرف چیده و کمی از سیر را روی سیب زمینی پخش کنید. قارچ را روی سیب زمینی ریخته و باقی سیب زمینی ها را نیز بچینید. روی هر لایه کمی نمک و فلفل بریزید. شیر و خامه را با هم مخلوط نموده و روی موادتان بریزید. در خاتمه پنیر را به عنوان لایه آخر به موادتان اضافه نموده و روی موادتان را بپوشانید. ظرف را 90 دقیقه داخل فر گذاشته تا پنیر برشته گردد.

نکته:

  • برای طعم و عطر دادن به گراتن می توانید از کمی آویشن بهره ببرید.
  • در صورتی که مطابق میلتان است می توانید مرغ یا گوشت هم به گراتن اضافه کنید.

برای طرز تهیه گراتن بادمجان با سیب زمینی اینجا کلیک کنید.

6- گراتن پاستا

گراتن ها دارای انواع و اقسام مختلف است. در بین مردم ما جا باز نموده و هواداران خودش را دارد. پاستا کلاً در همه کشورها به عنوان یک غذای فرنگی در فر، پرطرفدار است و پخت راحتی دارد.

اکنون برای اینکه بتوانید یک گراتن پاستای شیک و لذیذی درست کنید، می توانید پاستاهای شکل دار و به قول معروف فرمی را انتخاب کنید.

در کنار این غذا از گوشت چرخ نموده بهره ببرید. پیاز هم در این غذا به خوشمزگی آن یاری می نماید . فلفل، نمک و رب گوجه فرنگی هم کاربرد دارد. البته فلفل دلمه ای ریز شده و پنیر پیتزا نقش اصلی را در این غذا دارا هستند. فلفل دلمه ای غذا را بسیار خوش بو و خوشمزه خواهد نمود و از آنجایی که پنیر پیتزا به حتم در گراتن ها به کار می رود برای کشدار کردن مصرف می گردد.

این غذا هواداران خودش را دارد. مخصوصاً بچه ها بیشتر علاقمند به مصرف آن هستند. براحتی می توانید این غذا را در منزل درست کنید و در کنار خانواده و کودک دلبندتان سرو کنید.

مواد لازم گراتن پاستا:
پاستای فرمی250 گرم
قارچ250 گرم
گوشت چرخ نموده 200 گرم
پیاز بزرگیک عدد
فلفل دلمه ای یک عدد
رب گوجه فرنگیدو قاشق غذاخوری
پنیر پیتزابه اندازه لازم
نمک ، فلفل و زردچوبهبه اندازه لازم
آویشنبه اندازه لازم

طرز تهیه گراتن پاستا:

ابتدا پیاز را نگینی کنید. ظرفی را انتخاب کنید و داخل آن اندازه کمی روغن ریخته و پیازها را در آن قرار دهید تا کمی سرخ شوند. بعد فلفل دلمه ای را شسته روی تخته ریز کنید و داخل ماهیتابه قرار داده و با پیازها خوب تفت دهید.

بعد گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و زمانی که رنگ گوشت عوض شد، نمک و ادویه و زردچوبه را بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند. در آخر قارچی را که نگینی نموده بودید را اضافه کنید و خیلی سریع تفت دهید تا آب نیاندازد.

اکنون وقت آن رسیده رب را اضافه کنید. رب را تفت دهید تا رنگ از خود پس بدهد.

زمانی که رب را خوب سرخ کنید رنگ قرمز بهتری از خود نشان می دهد.

درون قابلمه آب جوش، کمی نمک و یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید. بعد پاستاهای فرمی را درون آن ریخته و اجازه بدهید کمی نرم گردد (حدوداً ده دقیقه ای طول می کشد) بعد درون سبد آبکش کنید.

پاستاهای پخته شده را داخل ظرف شکیلی ریخته و از مایه گوشت و قارچ روی آن قرار دهید. پنیر پیتزای رنده شده روی موادتان ریخته تا تمام سطح ظرف را بپوشاند. ظرف گراتن را داخل فر در طبقه وسط با درجه 180 سانتی گراد حدود 40 دقیقه قرار دهید. زمانی که طلایی شد زمان آماده شدن گراتن شما است. این غذا با سس بشامل معرکه است.

طرز تهیه لازانیای ایتالیایی با سس بشامل را اینجا بخوانید.

نکته های مهم در تهیه گراتن پاستا:

  • شما می توانید در مواد چرخ نموده از آویشن و سبزیجات بهره ببرید.
  • استفاده از کره در خوشمزگی گراتن شما بی تاثیر نیست.
  • می توانید برای خوش رنگ شدن گراتن از زعفران آب شده به اندازه کمی بهره ببرید.
  • از قارچ و ذرت هم در گراتن خود استفاده و با اضافه کردن این مواد، غذای شما بسیار لذیذ خواهد شد.
  • سعی کنید پاستاها را زودتر از موعد آبکش کنید و با آب سرد به آن ها، شوک وارد کنید تا پاستاها دانه دانه گردد.

7- کاسرول مرغ و کلم بروکلی

اگر به انواعی از غذای فرنگی در فر که با سبزیجات درست می گردد، علاقه دارید کاسرول مرغ و کلم بروکلی یکی از آن غذاهای فرنگی در فر است که هم برای شام و هم پیش غذا مناسب است. کاسرول یا کسرول به معنی ظرفی با دیواره ی بلند است. در این غذا از سبزیجات مختلفی می توانید بهره ببرید. کاسرول مرغ و بروکلی به علت سسی که دارد حالت نرم و لطیفی دارد و برای بچه ها غذای مناسبی است.

برای تهیه کاسرول به مواد زیر احتیاج داریم:

مواد لازم جهت تهیه کاسرول مرغ و بروکلی
بروکلی 400 گرم
سینه مرغ 300 گرم
تخم مرغ2 عدد
شیر3/4 پیمانه
پنیر خامه ای یا لبنه150 گرم
پنیر پیتزایک پیمانه
کره30 گرم
پیاز1 عدد میانه
سس خردل1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه1/2 قاشق چایخوری
ادویه کاری1/4 قاشق چای خوری
پودر پاپریکا1/2 قاشق غذاخوری
پودر سیر1/2 قاشق چایخوری
نمکبه اندازه لازم
پنیر موزارلا یا چدارنصف پیمانه

1- در ابتدا ساقه و برگهای ریز کلم بروکلی رو جدا کنید. بروکلی رو خرد کنید و بعد کاملا بشوئید. سینه مرغ را خرد کنید و به قطعات کوچیکتر برش بدید.

پیاز را خرد کنید. در تابه مناسبی، اندازهی روغن یا کره بریزید. پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و در تابه بریزید.

2- پیاز رو کمی تفت بدید تا نرم بشه. مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید.

ادویه ها شامل، کاری، فلفل سیاه و نمک و کمی پودر سیر رو در این مرحله به مرغ اضافه کنید تا مرغ طعم دار و مزه دار گردد. حرارت رو کم کنید و چند دقیقه اجازه بدید مرغ با حرارت خیلی کم بپزه.

در این فاصله که مرغ رو سرخ می کنید و می پزید، در قابلمه مناسبی آب رو جوش بیارید. برای ادامه مطلب طرز تهیه کاسرول مرغ و بروکلی اینجا کلیک کنید.

امیدواریم مطالب این نوشته برای شما مفید بوده باشد. بعلاوه این غذاها را می توانید در فهرست غذای سریع قرار دهید و نوش جان کنید. اگر شما هم به آشپزی علاقه زیادی دارید برای خواندن مطالب مجذوب کننده و کاربردی بیشتر درباره انواع فست فود و فینگر فود با فروشگاه کامپیوتر بلاگ همراه باشید.

منبع: اُکالا

به "???????? ????طرز تهیه 7 غذای فرنگی در فر؛ رازهای خوشمزگی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "???????? ????طرز تهیه 7 غذای فرنگی در فر؛ رازهای خوشمزگی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید