طرز تهیه آبگوشت بزباش و نکاتی برای طبخ بهتر آن

به گزارش فروشگاه کامپیوتر، آبگوشت ها جزو غذاهای اصیل ایرانی هستند که اگر به شیوه مناسبی طبخ شوند، طعم بی نظیری خواهند داشت. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه آبگوشت بزباش را به شیوه سنتی آن معرفی کنیم، با ما همراه باشید.

طرز تهیه آبگوشت بزباش و نکاتی برای طبخ بهتر آن

فروشگاه کامپیوتر | سرویس آشپزی - از آنجا که در تهیه آبگوشت بزباش حبوبات و گوشت قرمز به کار می رود، این غذا منبع خوبی از پروتئین به حساب می آید. همچنین به دلیل استفاده از سبزی، این نوع از آبگوشت به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز یاری خواهد نمود.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت بزباش

مواد اولیه ای که برای تهیه این غذا به آن احتیاج دارید، به توضیح زیر است:

مواد لازم
گوشت750 گرم
سبزی500 گرم
لوبیا قرمز150 گرم
لیموعمانی5 عدد
پیاز متوسط1 عدد
روغن3 الی 4 قاشق سوپخوری
سیب زمینی متوسط5 عدد
نمکبه میزان لازم
فلفلبه میزان لازم
زردچوبهبه میزان لازم

چند نکته:

  • با مواد اولیه فوق می توانید این غذا را برای 6 نفر تهیه کنید.

  • ترجیحا از گوشت ماهیچه یا سردست با استخوان برای تهیه این غذا استفاده نمایید.
  • به جای لوبیا قرمز از لوبیا چشم بلبلی نیز می توانید استفاده کرد.

  • سبزی شامل تره، جعفری و شنبلیله می شود. توجه داشته باشید که مقدار شنبلیله باید کم باشد، در غیراینصورت غذا تلخ خواهد شد.

  • بیش از تعداد ذکر شده از لیموعمانی استفاده نکنید، زیرا طعم آبگوشت تلخ می شود.

  • لوبیا را 12 الی 24 ساعت قبل از مصرف خیس کنید.

طرز تهیه آبگوشت بزباش

  1. ابتدا گوشت را خرد کنید و چند مرتبه با آب بشویید. سپس آنها را در یک آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  2. پیاز را نگینی و ریز خرد کنید.
  3. لوبیا را که از قبل خیس نموده اید به همراه گوشت و پیاز خرد شده درون یک قابلمه بریزید و 5 الی 6 لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی شعله گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند.

  4. سبزی را خرد و با مقداری کمی روغن سرخ کنید.
  5. پس از آنکه گوشت نیم پز شد، سبزی سرخ شده را به مواد اضافه کنید.
  6. زمانی که گوشت کاملا پخته شد، سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به آبگوشت بیفزایید.
  7. زمانی که سیب زمینی کاملا پخت شد، لیموعمانی، نمک، فلفل و زردچوبه را به غذا اضافه کنید. 15 دقیقه بعد آبگوشت بزباش آماده شده است.

چند نکته:

  • یکی از نکات مهم در تهیه آبگوشتی خوشمزه این است که بعد از به جوش آمدن آب، درب قابلمه را حتما بگذارید و حرارت شعله اجاق گاز را ملایم کنید تا گوشت به آرامی بپزد و آب غذا تبخیر نشود. در صورتیکه درب قابمله را نگذارید، مجبور می شوید در زمان پخت آبگوشت مجددا به آن آب اضافه کنید و این موضوع روی طعم غذا تاثیر منفی خواهد داشت.

  • اگر لیموعمانی و نمک را پیش از پختن کامل گوشت اضافه کنید، باعث سفت شدن آن خواهد شد.
  • لیموعمانی را از یک ساعت قبل خیس نمایید و دو مرتبه آب آن را عوض کنید، در آخر نیز هسته های لیمو ها را جدا کنید و به آبگوشت اضافه نمایید. به این ترتیب تلخی لیموعمانی ها به طور کامل گرفته می شود و می توانید با خیال راحت از آن ها بهره ببرید.

  • از رب گوجه فرنگی در این آبگوشت استفاده نکنید تا رنگ و طعم سنتی آن حفظ شود.

آبگوشت بزباش غذایی اصیل و لذیذ است که معمولا پس از آماده شدن، گوشت آن را همراه با سیب زمینی و لوبیا می کوبند و در کنار آبگوشت قرار می دهند. ظاهر این غذا پس از آماده شدن تا حدی شبیه خورشت قورمه سبزی است، اما طعم متفاوتی دارد. دقیقا معین نیست که این غذای سنتی متعلق به کدام منطقه از کشورمان است، اما در حال حاضر در تمام نقاط ایران این نوع آبگوشت به عنوان غذایی اصیل زینت بخش سفره های هموطنمان می باشد. این غذا علاوه برآنکه طعم مطبوعی دارد، برای بچه ها که در سن رشد هستند، غذایی ایده ال به حساب می آید، زیرا دارای ویتامین های موجود در سبزی، کربوهیدرات و پروتئین است.

منبع: ستاره

به "طرز تهیه آبگوشت بزباش و نکاتی برای طبخ بهتر آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت بزباش و نکاتی برای طبخ بهتر آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید