مراقب نمک پنهان غذاها باشید

به گزارش فروشگاه کامپیوتر، دکتر احمد اسماعیل زاده درخصوص اندازه نمک مصرفی روزانه، گفت: یک فرد سالم باید در طول روز بین 3 تا 5 گرم نمک مصرف کند که این اندازه فقط نمکی که ما به غذا اضافه می کنیم، نیست، بلکه از کل موادغذایی که یک فرد در طول روز مصرف می کند، باید دریافت کند که اکثریت مردم از این موضوع آگاهی ندارند.

مراقب نمک پنهان غذاها باشید

وی افزود: نمک از دو عنصر سدیم و کلر تشکیل شده است، سدیم عامل مهمی در حفظ فشارخون است که اگر بیش از مقدار مصرف شود، فرد دچار پرفشاری خون، بیماری های قلبی و عروقی و پوکی استخوان و بیماری های کلیوی می شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه عوامل اصلی مصرف نمک (سدیم) در رژیم غذایی به بافت فرهنگی و عادات غذایی یک جمعیت بستگی دارد، ادامه داد: سدیم به طور طبیعی در انواع غذاها مانند شیر، گوشت و سبزیجات وجود دارد. همچنین به مقدار زیاد در غذاهای فرآوری شده مانند نان ها، گوشت های فرآوری شده و اسنک و همچنین در چاشنی ها مانند رب، سس گوجه فرنگی، سس مایونز نیز یافت می شود.

وی گفت: در سدیم نیز گلوتامات وجود دارد که به عنوان یک افزودنی غذایی در بسیاری از نقاط جهان مثل ادویه همراه نودل استفاده می شود، لذا باید برای حفظ سلامتی مان حواس مان به مقدار مصرف نمک باشد.

اسماعیل زاده گفت: برای طعم دادن به غذا به جای نمک، از ادویه ها و طعم دهنده های دیگری استفاده کنیم. به عنوان مثال سعی کنیم ذائقه خود را از میل به شوری به سمت میل به ترشی ببریم و لیموترش تازه را جایگزین نمک کنیم. ادویه هایی مانند آویشن، دارچین و سماق نیز گزینه هایی برای این جایگزینی هستند.

وی افزود: سعی کنیم بیشتر از غذاهای تازه استفاده کنیم و مصرف مواد غذایی نمک سود شده مانند خیارشور، کلم شور، ماهی شور و مانند اینها را که حاوی مقدار زیادی نمک هستند به حداقل برسانیم. اگر زیتون و مواد غذایی شور خریدیم بهتر است آب نمک آنها را بگیریم و خوب بشوییم تا طعم شوری از بین برود، سپس آنها را مصرف کنیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، گفتنی است، پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درخصوص مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُددار برای هفته اول و شعار از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی برای هفته دوم، از تاریخ یک بهمن ماه آغاز شده و تا 15 بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.

منبع: گردشبان

به "مراقب نمک پنهان غذاها باشید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مراقب نمک پنهان غذاها باشید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید